Pasta, Warzywa, Wegetariańskie

Wege smalec

Kcal całośćPorcjiNa 100g
651128

Składniki:

  • 250 g fasoli białej konserwowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ dużego jabłka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • Przyprawy: majeranek, kminek, sól, pieprz
  1. Fasolę odsączy na sicie i dokładnie przepłucz.
  2. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  3. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
  4. Czosnek przeciśnij przez praskę.
  5. Na patelni rozgrzej olej i dodaj ugotowaną kaszę. Praż przez kilka minut.
  6. Następnie dodaj cebulę, by ją rumienić.
  7. Na końcu dodaj jabłko i czosnek. Smaż wszystko razem ok. 5 minut.
  8. Przyprawi solą, majerankiem, pieprzem, kminkiem.
  9. Pozostaw do ostudzenia.
  10. Fasolę dokładnie zblenduj z zawartością patelni.

Przepis pochodzi z:

https://dietly.pl/blog/pasta-warzywna-przepisy#4