Sosy

Salsa meksykańska

Kcal całośćPorcjiNa 100g
276465

Składniki:

  • sok z ½ limonki
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 pomidor
  • ½ żółtej papryki
  • kolendra
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  1. Cebulę kroimy drobno i przesypujemy do miseczki.
  2. Paprykę kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
  3. Pomidora kroimy na cztery części i usuwamy pestki.
  4. Po pozbyciu się pestek z pomidora kroimy go w drobną kosteczkę.
  5. Siekamy drobno kolendrę.
  6. Kroimy chili wraz z pestkami, żeby było ostro.
  7. Wyciśnij sok z połowy limonki.
  8. Dodaj oliwę.
  9. Posól i popieprz do smaku.
  10. Wymieszaj całość i odstaw na bok, aby się przegryzło.

Przepis pochodzi z: