Salsa meksykańska
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
276 | 4 | 65 |
Składniki:
- sok z ½ limonki
- ½ czerwonej cebuli
- 1 pomidor
- ½ żółtej papryki
- kolendra
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- Cebulę kroimy drobno i przesypujemy do miseczki.
- Paprykę kroimy w paseczki, a następnie w drobną kostkę.
- Pomidora kroimy na cztery części i usuwamy pestki.
- Po pozbyciu się pestek z pomidora kroimy go w drobną kosteczkę.
- Siekamy drobno kolendrę.
- Kroimy chili wraz z pestkami, żeby było ostro.
- Wyciśnij sok z połowy limonki.
- Dodaj oliwę.
- Posól i popieprz do smaku.
- Wymieszaj całość i odstaw na bok, aby się przegryzło.
Przepis pochodzi z: