Pasta jajeczna
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
1127 | 6 | 233 |
Składniki:
- 4 średnie jajka ugotowane na twardo
- 70 g żółtego sera
- 1 większy ogórek kiszony
- 3 płaskie łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- pół łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- mały pęczek szczypiorku
- Jajka ugotuj na twardo.
- Ostudź jajka, obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Ser zetrzyj na tarce, o grubych oczkach.
- Dodaj też trzy płaskie łyżki dobrej jakości majonezu, łyżeczkę musztardy delikatesowej oraz pół łyżeczki soli i większą szczyptę pieprzu.
- Dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.
- Większego ogórka kiszonego obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
- Dodaj pokrojony szczypiorek.
- Wymieszaj wszystko i odstaw do lodówki na pewien czas.
Przepis pochodzi z: