Kofta
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
1651 | 4 | 227 |
Składniki:
- 600 g mięsa mielonego – wołowina, jagnięcina, baranina..
- pół małej cebuli – do 80 g
- 4 średnie ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru – 3 cm
- garść natki pietruszki
- łyżka oleju
- przyprawy: po łyżeczce kolendry, soli i słodkiej papryki; po pół łyżeczki pieprzu i ostrej papryki; po 1/3 łyżeczki cynamonu
- Mięso wrzuć do miski.
- Dodaj przyprawy.
- Pietruszkę, imbir, czosnek oraz cebulkę pokrój bardzo drobno i również dodaj do miski.
- Całość wyrabiaj ręcznie przez przynajmniej pięć minut, by masa była idealnie jednolita.
- Uformuj małe klopsiki, które następnie spłaszcz i nadziej na patyczki do szaszłyków.
- Kofty posmaruj na wierzchu olejem i usmaż.
Przepis pochodzi z: