Danie mięsne

Kofta

Kcal całośćPorcjiNa 100g
16514227

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego – wołowina, jagnięcina, baranina..
  • pół małej cebuli – do 80 g
  • 4 średnie ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru – 3 cm
  • garść natki pietruszki
  • łyżka oleju
  • przyprawy: po łyżeczce kolendry, soli i słodkiej papryki; po pół łyżeczki pieprzu i ostrej papryki; po 1/3 łyżeczki cynamonu
  1. Mięso wrzuć do miski.
  2. Dodaj przyprawy.
  3. Pietruszkę, imbir, czosnek oraz cebulkę pokrój bardzo drobno i również dodaj do miski.
  4. Całość wyrabiaj ręcznie przez przynajmniej pięć minut, by masa była idealnie jednolita.
  5. Uformuj małe klopsiki, które następnie spłaszcz i nadziej na patyczki do szaszłyków.
  6. Kofty posmaruj na wierzchu olejem i usmaż.

Przepis pochodzi z:

https://aniagotuje.pl/przepis/kofta