Ciasta

Ciastka z brzoskwiniami i serkiem twarogowym

Kcal całośćPorcjiNa 100g
15326174

Składniki:

  • 6 brzoskwiń z puszki
  • 150 g twarogu
  • żółtko jajka
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • opakowanie ciasta francuskiego
  1. Ser, cukier, cukier wanilinowy, żółtko miksujemy na jednolitą masę.
  2. Ciasto francuskie kroimy na 12 równych części.
  3. Na 6 kawałkach ciasta francuskiego rozsmarowujemy ser, omijając krawędzie.
  4. Na serze umieszczamy odsączone brzoskwinie miejscem pestki do spodu.
  5. Pozostałe 6 części ciasta francuskiego kroimy wykonując nacięcia w postaci równoległych paseczków.
  6. Nadcięty kwadracik przenosimy na ciasto z brzoskwinią.
  7. Brzegi zlepiamy przy pomocy widelca.
  8. Pieczemy ok. 20 minut w 210 stopniach.

Przepis pochodzi z: