Ciastka z brzoskwiniami i serkiem twarogowym
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
1532 | 6 | 174 |
Składniki:
- 6 brzoskwiń z puszki
- 150 g twarogu
- żółtko jajka
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- opakowanie ciasta francuskiego
- Ser, cukier, cukier wanilinowy, żółtko miksujemy na jednolitą masę.
- Ciasto francuskie kroimy na 12 równych części.
- Na 6 kawałkach ciasta francuskiego rozsmarowujemy ser, omijając krawędzie.
- Na serze umieszczamy odsączone brzoskwinie miejscem pestki do spodu.
- Pozostałe 6 części ciasta francuskiego kroimy wykonując nacięcia w postaci równoległych paseczków.
- Nadcięty kwadracik przenosimy na ciasto z brzoskwinią.
- Brzegi zlepiamy przy pomocy widelca.
- Pieczemy ok. 20 minut w 210 stopniach.
Przepis pochodzi z: