Danie mięsne, Kurczak, Podroby

Kurza wątróbka

Kcal całośćPorcjiNa 100g
25024110
  • 1 kg wątróbki kurczęcej
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  1. Wątróbkę umyj dokładnie kilkukrotnie.
  2. Oczyść ja z żyłek i tłuszczu.
  3. Cebulkę pokrój w duże kawałki.
  4. Olej rozgrzej na patelni i włóż wątróbkę.
  5. Podsmaż wątróbkę na „złotawy kolor”. W połowie smażenia dodaj cebulę.
  6. Dodaj sól pieprz oraz majeranek.
  7. Dolej wodę i zagotuj.
  8. Na koniec zrób zaklepkę z mąki.
  9. Wlej zaklepkę na patelnię i intensywnie mieszaj sos.

Przepis pochodzi od Marii Ś.