Fit Zupa Gulaszowa
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
2501 | 6 | 56 |
Składniki:
- Mięso z nogi kurczaka – 600g
- Ziemniaki – 1020g
- Oliwa – 30g
- Passata pomidorowa – 9 łyżek
- Bulion warzywny – około 1800g
- Papryka – 3-4 szt
- Cebula – 90g
- Mąka ziemniaczana – 75g
- Koperek 1 pęczek
- sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany oraz ostra papryka
- Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany oraz bazylia).
- Kroimy cebulę w kostkę.
- Kroimy paprykę w paski.
- Ziemniaki obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
- Do garnka wlewamy łyżkę oliwy.
- Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy cebulę oraz mięso.
- Gdy wszystko się podsmaży, dodajemy paprykę oraz ziemniaki.
- Całość zalewamy bulionem.
- Dodajemy także passatę pomidorową oraz ostrą paprykę.
- Całość mieszamy.
- Gotujemy około 20 minut aż warzywa zmiękną.
- Siekamy koperek i dodajemy do zupy.
- Robimy zasklepkę i zagęszczamy zupę.
Przepis pochodzi z: