Zupy

Fit Zupa Gulaszowa

Kcal całośćPorcjiNa 100g
2501656

Składniki:

  • Mięso z nogi kurczaka – 600g
  • Ziemniaki – 1020g
  • Oliwa – 30g
  • Passata pomidorowa – 9 łyżek
  • Bulion warzywny – około 1800g
  • Papryka – 3-4 szt
  • Cebula – 90g
  • Mąka ziemniaczana – 75g
  • Koperek 1 pęczek
  • sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany oraz ostra papryka
  1. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany oraz bazylia).
  2. Kroimy cebulę w kostkę.
  3. Kroimy paprykę w paski.
  4. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubszą kostkę.
  5. Do garnka wlewamy łyżkę oliwy.
  6. Oliwę rozgrzewamy i podsmażamy cebulę oraz mięso.
  7. Gdy wszystko się podsmaży, dodajemy paprykę oraz ziemniaki.
  8. Całość zalewamy bulionem.
  9. Dodajemy także passatę pomidorową oraz ostrą paprykę.
  10. Całość mieszamy.
  11. Gotujemy około 20 minut aż warzywa zmiękną.
  12. Siekamy koperek i dodajemy do zupy.
  13. Robimy zasklepkę i zagęszczamy zupę.

Przepis pochodzi z: