Zupa cygańska
Kcal całość | Porcji | Na 100g |
2150 | 6 | 91 |
Składniki:
- 6-7 ziemniaków
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 2 papryki czerwone
- 0,5 małego selera
- 1 cebula
- passata pomidorowa
- sól, pieprz, majeranek, chili i papryka ostra
- 4 kiełbaski
- Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy.
- Warzywa kroimy w prostokątne kawałki i wrzucamy do gotującej się osolonej wody.
- Seler obieramy i kroimy.
- Smażymy na oliwie.
- Te same czynności powtarzamy z cebulą i papryką.
- Po usmażeniu dodajemy wszystko do pozostałych warzyw.
- Dodajemy kostkę rosołową i majeranek.
- Doprawiamy przyprawami.
- Wlewamy passatę pomidorową i zaciągamy zaklepką z mąki.
- Jak już zupa jest gotowa to dodajemy usmażoną kiełbasę.
Przepis pochodzi od Klaudii mamy.