Pasta

Pasta jajeczna

Kcal całośćPorcjiNa 100g
11276233

Składniki:

  • 4 średnie jajka ugotowane na twardo
  • 70 g żółtego sera
  • 1 większy ogórek kiszony
  • 3 płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej 18 %
  • łyżeczka musztardy delikatesowej
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • mały pęczek szczypiorku
  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Ostudź jajka, obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Ser zetrzyj na tarce, o grubych oczkach.
  4. Dodaj też trzy płaskie łyżki dobrej jakości majonezu, łyżeczkę musztardy delikatesowej oraz pół łyżeczki soli i większą szczyptę pieprzu.
  5. Dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.
  6. Większego ogórka kiszonego obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
  7. Dodaj pokrojony szczypiorek.
  8. Wymieszaj wszystko i odstaw do lodówki na pewien czas.

Przepis pochodzi z:

https://aniagotuje.pl/przepis/pasta-jajeczna