Ciasta, Danie mięsne

Rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem

Składniki:

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 150 g startej mozzarelli
  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • przyprawa do gyrosa
  1. Mięso pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do gyrosa. Podsmażyć na oleju.
  2. Do piersi z kurczaka dodać pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, smażyć jeszcze chwilę.
  3. Do miski dodać smażoną pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, startą mozzarellę i kukurydzę złocistą z chili. Wymieszać składniki.
  4. Ciasto francuskie podzielić na 16 kwadratów.
  5. Przygotowany farsz wyłożyć na ciasto.
  6. Ciasto składać, tworząc trójkąty.
  7. Docisnąć boki widelcem.
  8. Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 20 minut, aż się zarumienią.