Rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem
Składniki:
- 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml
- 300 g piersi z kurczaka
- 150 g startej mozzarelli
- 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki oleju do smażenia
- przyprawa do gyrosa
- Mięso pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do gyrosa. Podsmażyć na oleju.
- Do piersi z kurczaka dodać pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, smażyć jeszcze chwilę.
- Do miski dodać smażoną pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, startą mozzarellę i kukurydzę złocistą z chili. Wymieszać składniki.
- Ciasto francuskie podzielić na 16 kwadratów.
- Przygotowany farsz wyłożyć na ciasto.
- Ciasto składać, tworząc trójkąty.
- Docisnąć boki widelcem.
- Rożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 20 minut, aż się zarumienią.