Łazanki z kapustą kiszoną i mięsem mielonym
Składniki:
– 250 – 300 g makaronu typu łazanki
– 500 g mięsa mielonego
– 500 g kiszonej kapusty
– 1 duża cebula
– olej do smażenia
– sól, pieprz, majeranek
1. Kapustę kiszoną przepłukać, ugotować do miękkości, odcedzić i odcisnąć z wody,
2. Makaron łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
4. Zrumienić na patelni na oleju.
5. Na patelnię dorzucić mięso mielone.
6. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i smażyć ok. 20 min.
7. W rondlu wymieszać ugotowaną i odciśniętą kapustę kiszoną.
8. Dodać ugotowany i odcedzony makaron oraz podsmażone z cebulą mięso mielone.
9. Całość wymieszać i smażyć ok. 5-10 min.
10. Doprawić do smaku solą i pieprzem